Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Χυλοπίτες με συκωτάκια κότας
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- 500γρ. χυλοπίτες
- νερό ή ζωμός (5 λίτρα)
- αλάτι
για τη ζύμη
- 500γρ. συκωτάκια κότας κομμένα στη μέση
- 5 μανιτάρια αγάρικα κομμένα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 3 ντομάτες ώριμες μεγάλες κομμένες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- 50γρ. βούτυρο
- ½ φλιτζ. λευκό κρασί
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και το σκόρδο στο βούτυρο έως ότου μαραθούν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα συκωτάκια και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για μισή ώρα.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε τις χυλοπίτες. Βάζουμε το νερό ή το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. για τις χυλοπίτες σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε μόλις είναι έτοιμες και τις βάζουμε σε πιατέλα.
- Περιχύνουμε τις χυλοπίτες με τα συκωτάκια και τη σάλτσα και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με τη ρίγανη και κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα..
Αυτό το ήξερες
Τα συκωτάκια περιέχουν λιγότερες θερμίδες, αλλά και μεγαλύτερα ποσοστά χοληστερίνης από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κοτόπουλου. Επίσης, είναι πλούσια σε σίδηρο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6577
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο