Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.
Ιταλικό Παστίτσιο
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο μακαρόνια Νο2 (500γρ.)
- 400γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 400γρ. ντομάτες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. φρέσκιες ή 1 συσκευασία εμπορίου
- 1 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 125γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
- 180γρ. πεκορίνο τριμμένο
- 1/2 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζ. λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 - 8 άτομα
Ευρώπη (Ιταλία)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντεντε σε αλατισμένο νερό.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρόλακι βάζουμε τις ντομάτες, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, το βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι . Την αφήνουμε να σιγοβράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για 15 λεπτά.
- Σε μία δεύτερη κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο υπόλοιπο ελαιόλαδο το σκόρδο, προσθέτουμε τον κιμά και τον ''σπάμε ''. Όταν ροδίζει, σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και προσθέτουμε 1/2 φλυτζ. νερό.
- Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου.
- Όταν μαλακώσει ο κιμάς αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε στο κιμά το μισό από το τριμμένο πεκορίνοΙταλικό τυρί, από γάλα προβάτου. Το όνομά του προέρχεται από την ιταλική λέξη pecora που σημαίνει πρόβατο. Υπάρχουν 4 ποικιλίες (ρομάνο (romano), σάρντο (sardo), τοσκάνο (toscano), σισιλιάνο (siciliano)) και ανήκουν και οι 4 στα προϊόντα Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης)., τη φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ταψί ή πυρέξ βάζουμε μια στρώση από τη σάλτσα, μια στρώση ζυμαρικά, μια στρώση κιμά και μια στρώση μοτσαρέλαΙταλικό μαλακό, λευκό τυρί από γάλα νεροβούβαλου. Αποτελεί προιόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Είναι υλικό που χρησιμοποιείται πολύ σις πίτσες.. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τελειώνουμε με μια στρώση σάλτσα και μία πεκορίνο.
- Τοποθετούμε το φαγητό στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, ώστε να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. το πεκορίνο.
- Σερβίρουμε.
Ιταλία
Ευρώπη
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον κιμά με ιταλικά λουκάνικα, τα οποία πρώτα θρυμματίζουμε.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11277
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο