Τα καλαμαράκια αποτελούν πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και Ω3 λιπαρών οξέων.
Είναι πλούσια σε χαλκό, φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο και σίδηρο. Επίσης, η υψηλή κατανάλωση θαλασσινών θεωρείται πως...
Καλαμαράκια τηγανητά
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό καλαμάρια φρέσκα
- 1 λεμόνι ( ο χυμός του)
- 1-2 φλιτζ. αλεύρι
- αλάτι
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τα καλαμάρια, κρατάμε τα πλοκάμια και τα κεφάλια και κόβουμε το σώμα σε ροδέλες. Τα βάζουμε με χυμό λεμονιού και αλάτι σε ένα βαθύ μπολ και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να μαριναριστούνΗ διαδικασία του μαριναρίσματος. Βάζουμε τα τρόφιμα σε υγρό μείγμα, για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά..
- Τα στραγγίζουμε και τα αλευρώνουμε καλά να μην έχουν σχεδόν καθόλου υγρασία. Τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι.
- Βαζουμε αρκετό λάδι σε κατσαρολάκι να κάψει και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. λίγα-λίγα. Μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα και ανέβουν στην επιφάνεια του λαδιού τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε ζεστά με λεμόνι.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10589
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο