Ο ανθότυρος είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Υπάρχει ο φρέσκος και ο ξηρός ανθότυρος. Ο φρέσκος είναι μαλακό τυρί, με ελαφριά γεύση, ενώ ο ξηρός...
Κανταΐφι αλμυρό με σος βύσσινο
Υλικά συνταγής
- 500γρ. (1 πακέτο) κανταΐφι
- 1 φλιτζ. λιωμένη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή βούτυρο
- 2 αυγά
- 2 φλιτζ. γάλα εβαπορέ
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για τη γέμιση
- 2 φλιτζ. ανθότυρο
- 1½ φλιτζ. μανούριΤυρί από τυρόγαλα. Παρασκευάζεται κυρίως στην κεντρική και δυτική Μακεδονία. Είναι επιτραπέζιο τυρί και τρώγεται φρέσκο. Αν παλαιωθεί είναι κατάλληλο για μακαρονάδες.
- 1 φλιτζ. φυστίκια Αιγίνης (ψίχα)
- 3 αυγά χτυπημένα ελαφρά
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για τη σος βύσσινο
- 1 φλιτζ. γλυκό βύσσινο
- 5 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
cookmik
Δυσκολία: δύσκολες
Ποσότητα: 15-20 τεμ.
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Τρίβουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά μαζί με τα χτυπημένα αυγά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει λίγο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ελαφρώς 1 μεγάλο ταψί.
- Ανοίγουμε καλά το κανταΐφι τραβώντας το απαλά με τα δάχτυλά μας. Το ανοίγουμε πολύ καλά. Το χωρίζουμε σε περίπου 15-20 κομμάτια. Παίρνουμε το κάθε κομμάτι που χωρίσαμε και το κάνουμε σαν φωλιά στο ταψάκι. Απλώνουμε καλά και βάζουμε γέμιση περίπου 2 κουταλιές Κλείνουμε το κανταΐφι έτσι ώστε να καλύψουμε τη γέμιση.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τα κανταϊφάκια. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. καλά.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε τα υλικά όλα μαζί σε κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει παχύρευστη η σάλτσα. Σερβίρουμε τα κανταϊφάκια ζεστά με σάλτσα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4503
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο