Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α.
Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά...
Καροτοσαλάτα με ρεπάνι
Υλικά συνταγής
- 4 καρότα
- 2 ρεπάνια
- 3 κ.γ. κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική.
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Τρίβουμε τα καρότα το ρεπάνι στον τρίφτη (στη χοντρή πλευρά).
- Αφήνουμε τα τριμμένα καρότα σε τρυπητό για λίγη ώρα, ώστε να στραγγίσουν τα υγρά τους.
- Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι, τον κόλιανδρο και το αλάτι δυνατά ωστε να ομογενοποιηθούν.
- Αναμειγνύουμε σε μπολ το καρότο, το ρεπάνι και την σως με τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12498
Εμφανίσεις σήμερα: 9
Νέο σχόλιο