Οι πατάτες είναι πηγή βιταμίνης C. Είναι πλούσιες σε κάλιο και περιέχουν μικρές ποσότητες σιδήρου και μαγνησίου.
Κεφτεδάκια λαχανικών
Υλικά συνταγής
- 1 ½ κιλό μεγάλα κολοκύθια
- 1 μελιτζάνα
- 1 πατάτα
- 1 ντομάτα
- 1 κρεμμύδι
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ⅓ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 αυγό
- ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 1 φλιτζ. αλεύρι για το πανάρισμαΠερνάμε ένα κομμάτι κρέας, ψάρι κ.τ.λ. από αυγό χτυπημένο και από τριμμένη φρυγανιά.
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν τα υγρά τους. Περίπου για 10-15 λεπτά, όση ώρα θα ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι, τη ντομάτα, την πατάτα και τη μελιτζάνα (αφού την καθαρίσουμε εξωτερικά). Βάζουμε τα υλικά σε λεκανίτσα ή βαθύ μπολ και προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και τη φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού.. Ζυμώνουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το κολοκύθι, αφού το στραγγίσουμε καλά, το αυγό, το ελαιόλαδο και 1-2 κουταλιές αλεύρι ώστε να γίνει το μείγμα μας σχετικά σφιχτό.
- Ζυμώνουμε καλά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε εξωτερικά. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. λίγους κάθε φορά σε μέτρια θερμοκρασία. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα λάδια τους και σερβίρουμε με ντιπ γιαουρτιού αν θέλουμε.
Αυτό το ήξερες
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ και φλαβονοειδείς ουσίες...
Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...
Το κολοκύθι είναι καλή πηγή μαγγανίου και βιταμίνης C. Είναι επίσης πηγή βιταμίνης Α, ασβεστείου, καλίου, φωσφόρου, φυτικών ινών, φυλλικού οξέους και αντιοξειδωτικών ουσιών. Υπάρχουν μελέτες που...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αυτή η συνταγή είναι μια ιδέα για να φάνε οι μικροί μας φίλοι λαχανικά χωρίς να αναφωνήσουν «μπλιαχ!»
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10666
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο