Μπορούμε να κρατήσουμε τον κιμά στην κατάψυξη, φτιάχνοντας μικρά επίπεδα πακετάκια πολύ καλά τυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη.
Όταν θέλουμε να ξεπαγώσουμε τον κιμά, βγάζουμε το πακετάκι από το...
Κεφτεδάκια με πράσα
Υλικά συνταγής
- 2 κιλά πράσα
- 2 κλωνάρια σέλινο χονδροκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 200ml ελαιόλαδο
- 100γρ. βούτυρο
- 2 καρότα κομμένα σε φέτες ή κύβους
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
για τα σουτζουκάκια
- 1 κιλό κιμάς χοιρινός ή ανάμεικτος
- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. δυόσμος αποξηραμένος
- 2 αυγά
- 1 φλιτζ. τραχανάς
- 1 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 50ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ζυμώνουμε τον κιμά με τον τραχανά, το μαϊντανό, τα αυγά, το δυόσμο, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το λάδι και πλάθουμε τους κεφτέδες.
- Χονδροκόβουμε τα πράσα, τα πλένουμε καλά και τα μπλανσάρουμεΣε κοχλάζων νερό βυθίζω το υλικό που χρειάζεται μπλανσάρισμα για 1 λεπτό (ή περισσότερο ανάλογα με το τι μπλανσάρω). Ειδικά για τα λαχανικά, αμέσως μετά το βραστό νερό τα βάζουμε σε παγωμένο ή τρεχούμενο νερό ώστε να διατηρήσουν τη ζωηράδα τους.. Τα στραγγίζουμε και τα τσιγαρίζουμεΣε δυνατή φωτιά, δίνω χρώμα σε κάποιο τρόφιμο, π.χ. τσιγαρίζω το κρεμμύδι. σε μια κατσαρόλα με το λάδι, το βούτυρο, τον πελτέ, το καρότο, το σέλινο και τον μαϊντανό. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε σχεδόν συνέχεια, μέχρι να μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα. τα υλικά. Αφού τα τσιγαρίσουμε, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια ίσα ίσα να σοταριστούν και προσθετουμε 2 φλιτζάνια νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει,χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράσουνΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 2 με 2 μιση ώρες σε χαμηλή φωτιά. Ελέγχουμε κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι ακόμη. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος γυρνάμε μια δυό φορές τους κεφτέδες.
- Τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Το πράσο είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες από τον Ιπποκράτη. Θεωρείται διουρητικό και χρησιμοποιείται κατά της κυτταρίτιδας, κατά του πρηξίματος των χεριών και των ποδιών. Είναι...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11082
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο