Ντολμαδάκια με κιμά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τα ντολμαδάκια

  • 60 αμπελόφυλλα φρέσκα
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φλιτζ. ελληνικού καφέ ρύζι καρολίνα ή γλασσέ
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι

για το αυγολέμονο

  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 αυγό
cooklathina
Ποσότητα: 50 - 60 τεμάχια

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Μπλανσάρουμε τα αμπελόφυλλα για 4 λεπτά και ξεπλένουμε καλά το ρύζι σε τρεχούμενο κρύο νερό. Το σουρώνουμε.
  2. Σε μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, το ρύζι και 3 κ.σ ελαιόλαδο.
  3. Στον πάτο μιας κατσαρόλας βάζουμε 3 -4 κ.σ. από το ελαιόλαδο και τα κοτσάνια από τα μυρωδικά μας ή μερικά αμπελόφυλλα, για να μη μας αρπάξουν τα ντολμαδάκια.
  4. Γεμίζουμε τα αμπελόφυλλα, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση κοντά στο κοτσάνι, διπλώνουμε από δεξιά και από αριστερά το φύλλο και τυλίγουμε σε κύλινδρο.
  5. Βάζουμε τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα, κοντά το ένα με το άλλο για να μην ανοίξουν.
  6. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και νερό να καλύπτει ίσα ίσα τα ντολμαδάκια. Βάζουμε ένα πιάτο ανάποδα, να σκεπάζει τα ντολμαδάκια. Όταν πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το φαγητό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου με κλειστό καπάκι.
  7. Ελέγχουμε ενδιάμεσα μήπως έχει σωθεί εντελώς το νερό, αν έχει σωθεί συμπληρώνουμε λίγο νερό ζεστό ακόμη.
  8. Όταν είναι έτοιμα, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και περιχύνουμε τα ντολμαδάκια. Ανακινούμε την κατσαρόλα καλά για να πάει παντού.
  9. Σερβίρουμε ζεστά.

Αυτό το ήξερες

Τα φρέσκα φύλλα δυόσμου ανακουφίζουν από τους πόνους των ρευματισμών, αν τα τρίψουμε στα σημεία που πονάμε. Επίσης, σταματούν τον πονοκέφαλο, αν τα τρίψουμε στο μέτωπό μας. Το τσάι του δυόσμου είναι...
Τα αμπελόφυλλα έχουν πλούσια διατροφική αξία καθώς προσφέρουν στον οργανισμό μας φυτικές ίνες, φώσφορο, ασβέστιο και κάλιο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 25884 Εμφανίσεις σήμερα: 0