Η καλλιέργεια του κακάο ξεκίνησε από τους Μάγια, τους Αζτέκους και τους Ολμέκους. Ήταν τόσο σημαντικό το κακάο για τους αρχαίους πολιτισμούς, που το χρησιμοποιούσαν σαν νόμισμα και σαν θυσία προς...
Κέικ σοκολάτας
Υλικά συνταγής
- 2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει
- ½ φλιτζ. (καστανή) ζάχαρη
- 1 φλιτζ. γάλα
- 100γρ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
- μια πρέζα αλάτι
- ½ φλιτζ. κακάο
- 80γρ. μαύρη σοκολάτα
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 κέικ
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο μέσα σε μία μπασίνα. Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Σε άλλη μπασίνα χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο για να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
- Προσθέτουμε στο μείγμα μία δόση από το αλεύρι και λίγο γάλα διαδοχικά μέχρι να χυλώσει το μείγμα.
- Τρίβουμε ή ψιλοκόβουμε με μεγάλο μαχαίρι την σοκολάτα και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
- Βουτυρώνουμε τη φόρμα (μακρόστενη ή στρόγγυλη) ή χρησιμοποιούμε κόλλα ψησίματος.
- Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα μέχρι τα 3/5 του ύψους της φόρμας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 25 λεπτά περίπου.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9784
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο