Η Κις λορεν, παρόλο που θεωρείται μια κλασσική γαλλική συνταγή προέρχεται από την Γερμανία, από το βασίλειο Lothringen, το οποίο αργότερα μετονομάστηκε από τους Γάλλους σε Lorraine. Ακόμα και η...
Κις λορεν (Quiche Lorraine)
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 125γρ. βούτυρο
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. κοφτή αλάτι
- 3 κ.σ. νερό πολύ κρύο
για τη γέμιση
- 250γρ. μπέικον
- ½ κ.γ. βούτυρο
- 4 αυγά
- 300ml. κρέμα γάλακτος
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε παγωμένη επιφάνεια μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Φτιάχνουμε με τη ζύμη μια μπάλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε σε πάχος 0,5 εκ. φύλλο και βάζουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα με διάμετρο 23 εκατοστά, φέρνοντας τις άκρες της ζύμης μέχρι την άκρη της ταρτιέρας.
- Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνεια της τάρταςΕίδος ανοικτής πίτας . Έχει γέμιση αλμυρή ή γλυκιά ανάλογα με τη συνταγή. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες και το σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο βούτυρο μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το μπέικον στην τάρτα. Χτυπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και γεμίζουμε την τάρτα.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Είναι έτοιμη όταν βάζουμε ένα μαχαίρι ή ξυλάκι για σουβλάκι μέσα και βγαίνει καθαρό και όχι υγρό.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 26143
Εμφανίσεις σήμερα: 17
Νέο σχόλιο