Το μοσχάρι περιέχει:
Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων.
Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης.
Παντοθενικό οξύ το...
Κοκκινιστό με λαχανικά
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
- 500γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε 4 κομμάτια
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 500γρ. (2 φλιτζ.) ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμό ντομάτας εμπορίου
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 2 ποτήρια νερό περίπου
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό.
- Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
- Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, το πιπέρι, τη ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για 1 ώρα με σκεπασμένη κατσαρόλα.
- Έπειτα βάζουμε τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλη 1 ώρα.
- Τον μαϊντανό και το αλάτι τα βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
- Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (ζεστό).
Αυτό το ήξερες
Όταν προκειται να βρασετε λαχανικα επιλεξτε να εχουν ίδιο μεγεθος για να βρασουν όλα σωστα. Αν αυτό δεν είναι εφικτο, κοψτε τα σε ισα μερη.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Συνδυάζεται πολύ ωραία και με αρωματικό ρύζι basmati!
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4480
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο