Κοκκινιστό με ταλιατέλες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

για το κοκκινιστό

  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. (2 φλιτζ.) ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
  • 2 ποτήρια νερό περίπου
  • 1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 γαρύφαλλα
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τις ταλιατέλες

  • 1 πακέτο 500γρ. ταλιατέλες
  • 5 λίτρα νερό
  • 1 κ.σ. αλάτι

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό.
  2. Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  3. Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  4. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.
  5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τη ντομάτα και 1 ποτήρι νερό, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
  7. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  8. Προσθέτουμε το γαρύφαλλο και την κανέλα.
  9. Τον μαϊντανό τον βάζουμε μαζί με το αλάτι προς το τέλος του μαγειρέματος.
  10. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό (ζεστό).
  11. Ταυτόχρονα κάνουμε τις ταλιατέλες: Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα.Mόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο χρόνο (να είναι αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο.).
  12. Όταν είναι έτοιμο το μοσχάρι προσθέτουμε και τις ταλιατέλες μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Αυτό το ήξερες

Το μοσχάρι περιέχει: Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων. Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης. Παντοθενικό οξύ το...
Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Στη συντήρηση του οικιακού ψυγείου το κρέας διατηρείται από 3 έως 5 ημέρες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 9624 Εμφανίσεις σήμερα: 0