Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών...
Κολιοί με μανιτάρια στο φούρνο
Υλικά συνταγής
για τους κολιούς
- 4 κολιοί (300-350γρ./καθένας)
- 200γρ. μανιτάρια αγάρικα ολόκληρα
- 2 μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα στα τέσσερα
- 4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
για τη σάλτσα
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 κ.γ. λεμονοθύμαρο ή θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά.
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 κ.γ. μπούκοβο καυτερό
- 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220οC. Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα αλατίζουμε, τα βάζουμε σε ταψί και γύρω τους απλώνουμε τα μανιτάρια.
- Χτυπάμε με μιξεράκι όλα τα υλικά για τη σάλτσα εκτός απο το λεμόνι και περιχύνουμε τα ψάρια. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά και προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το μαϊντανό και το λεμόνι.
- Σερβίρουμε ζεστά ιδανικά με πράσινη σαλάτα λεμονάτη.
Αυτό το ήξερες
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3577
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο