Τα κολοκυθάκια είναι οι καρποί της κολοκυθιάς και συλλέγονται όταν είναι ακόμα μικρά σε μέγεθος. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, κάλιο και βιταμίνη C. Πέρα από τους καρπούς της...
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι και μυρωδικά
Υλικά συνταγής
- 16 κολοκυθοανθοί
- 1 φλιτζ. ρύζι γλασέ
- 2½ φλιτζ. νερό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ⅓ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ⅓ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τους ανθούς και τους πλένουμε καλά. Αφήνουμε να στραγγίξουν καλά σε τρυπητό.
- Παράλληλα σε τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο μισό ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το ρύζι, το νερό και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για περίπου 8–10 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση. Τα τελευταία λεπτά προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό.
- Γεμίζουμε τους ανθούς με το ρύζι μέχρι τη μέση περίπου και τους κλείνουμε διπλώνοντας τις άκρες. Βάζουμε τους κολοκυθοανθούς σε κατσαρόλα, περιβρέχουμε με το χυμό λεμονιού, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και με λίγο νεράκι.
- Σιγοβράζουμε τους κολοκυθοανθούς σκεπασμένους για 15 λεπτά περίπου.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 13149
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο