Το πιο φημισμένο κοντοσούβλι της χώρας είναι αυτό της κωμόπολης Δεσφίνας του νομού Φωκίδας. Είναι φημισμένο τόσο για την γεύση του όσο και για το σερβίρισμα του σε λαδόκολλες. Λόγω της φήμης του,...
Κοντοσούβλι χοιρινό
Υλικά συνταγής
- 2,4 κιλά χοιρινό (μπριζόλα ακόκαλη και σπάλα)
- 200γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 120γρ. ηλιέλαιο
- 30γρ. αλάτι
- 2 κ.γ. (10γρ.) πιπέρι
- 1 κ.γ. (5γρ.) κύμινο
- 1 κ.γ. (5γρ.) πάπρικα κόκκινη γλυκιά
- 1 κ.γ. (5γρ.) μπούκοβο
- 1 κ.γ. (5γρ.) ρίγανη
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια 60γρ. περίπου. ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. τα κομμάτια του κρέατος με όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.
- Την επόμενη μέρα αλατίζουμε το κρέας στη μαρινάδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά εκτός ψυγείου.
- Περνάμε τα κομμάτια στην βέργα της σούβλας (καλύτερα να είναι τετράπλευρη) εναλλάξ μπριζόλα και σπάλα και τα πιέζουμε να είναι σχετικά σφικτά μεταξύ τους. Ψήνουμε χαμηλά για μερικά λεπτά. Έπειτα, ανεβάζουμε τη βέργα πιο ψηλά και ανοίγουμε «χώρο» στα κάρβουνα κάτω ακριβώς από το κοντοσούβλι, ώστε όταν αρχίσουν να τρέχουν τα λίπη να μην πάρουν φωτιά. Τα κάρβουνα τα βάζουμε και από τις δυο μεριές.
- Δεν γυρίζουμε συνέχεια το κοντοσούβλι, αλλά κατά διαστήματα. Σε περίπου 3 ώρες θα είναι έτοιμο.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 26922
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο