Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Κοντοσούβλι χοιρινό πικάντικο
Υλικά συνταγής
- 1200γρ. χοιρινό κρέας (μπριζόλα χωρίς κόκαλο)
- 100γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 60γρ. ηλιέλαιο
- 1 φλιτζ. λευκό κρασί
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
cookmik
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. το κρέας κομμένο σε κομμάτια 50γρ. στα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Το αφήνουμε στο ψυγείο για μια μέρα.
- Την επόμενη περνάμε σε βέργα τα κομμάτια και ψήνουμε στα κάρβουνα πρώτα χαμηλά για να θωρακίσουμε το κρέας και έπειτα ψηλά. Δεν το γυρνάμε συνέχεια.
- Σερβίρουμε με πατάτες που ψήνουμε στη θράκα της ψησταριάς.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7053
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο