Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση:
Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου.
Φροντίστε ώστε τα πουλερικά σας να φυλάγονται...
Κότα κοκκινιστή με μανιτάρια και πουρέ πατάτας
Υλικά συνταγής
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1 1/2 κιλό περίπου)
- 500γρ. μανιτάρια
- 1/2 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 500γρ. ντομάτα φρέσκια περασμένη από το μούλτι (2 φλιτζ.) ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 ποτ. κρασιού κόκκινο κρασί
- 2 ποτήρια νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Υλικά για τον πουρέ πατάτας
- 1 κιλό πατάτες
- 1 φλιτζ. γάλα
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει). Το πλένουμε καλά με κρύο νερό και ξύδι. Αφήνουμε να στραγγίξει από το νερό.
- Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κοτόπουλου.
- Προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 4 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα. Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και το πιπέρι.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.
- Μετά από 10 λεπτά, προσθέτουμε τα μανιτάρια, αφού τα καθαρίσουμε και να κόψουμε στη μέση.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 1 1/2 ώρα, με την κατσαρόλα να είναι σκεπασμένη. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι.
- Ταυτόχρονα, βράζουμε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα για 40 λεπτά περίπου με σκεπασμένη κατσαρόλα. Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από μύλο λαχανικών ή τις λιώνουμε με εργαλείο για πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό..
- Ρίχνουμε τον πουρέ στην κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς (αφού το ζεστάνουμε ελαφρά).
- Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με τον πουρέ και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Οι παλιές νοικοκυρές έβαζαν στα φαγητά κατσαρόλας και ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο για άρωμα.
Μπορείτε να σερβίρετε το πιάτο με σκληρό τυρί , όπως στις μακαρονάδες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4262
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο