Το κοτόπουλο περιέχει βιταμίνη B3, B12 που βοηθούν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών.
Κοτόπουλο φούρνου με δενδρολίβανο και πατάτες
Υλικά συνταγής
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1750γρ. κιλό περίπου)
- 2 κιλά πατάτες κομμένες σε μεγάλα ζάρια
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. δενδρολίβανο (φύλλα)
- 1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. το κοτόπουλο με αρκετό αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
- Αλείφουμε το κοτόπουλο με ελαιόλαδο και βάζουμε στην κοιλιά το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά..
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Βάζουμε σε ένα ταψί τις πατάτες και τοποθετούμε το κοτόπουλο από πάνω.
- Περιχύνουμε το κοτόπουλο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σκεπάζουμε με νερό τις πατάτες.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, το βάζουμε στο φούρνο και μετά από 5 λεπτά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 190 βαθμούς. Ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο και συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς αλουμινόχαρτο για περίπου 45 λεπτά.
- Λίγο πριν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το κοτόπουλο έχει ψηθεί όταν το κρέας από το μπούτι ξεκολλάει εύκολα από τα οστά και οι χυμοί που τρέχουν είναι καθαροί.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12370
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο