Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.
Κοτόπουλο λεμονοριγανάτο
Υλικά συνταγής
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο (1500-1700γρ)
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 μεγάλο λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Πλένουμε καλά το κοτόπουλο.
- Κάνουμε ένα μείγμα με ελαιόλαδο, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Αλείφουμε με αυτό το κοτόπουλο να πάει παντού. Βάζουμε μερικά κομματάκια βούτυρο στο εσωτερικό της πέτσας του κοτόπουλου.
- Σε ένα ταψί βάζουμε λίγο νεράκι. Βάζουμε το κοτόπουλο στο ταψί κι έπειτα στο φούρνο. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 190 και ψήνουμε για 1ώρα περίπου.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. η πέτσα του κοτόπουλου. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλείφουμε το κοτόπουλο με λίγο βούτυρο.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο και συνοδεύουμε με πατάτες λεμονοριγανάτες.
Αυτό το ήξερες
Το λεμόνι, όπως τα περισσότερα τρόφιμα, περιέχει ουκ ολίγες ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, γνωστό αντιοξειδοτικό κατά της γήρανσης και...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το κοτόπουλο έχει ψηθεί όταν το κρέας από το μπούτι ξεκολλάει εύκολα από τα οστά και οι χυμοί που τρέχουν είναι καθαροί.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4352
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο