Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.2 (23 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
  • 250γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε ψιλές φετούλες
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζ. λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 3 κ.σ. βούτυρο
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, περνάμε το κοτόπουλο από αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  2. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο (προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση).
  5. Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα, ρίχνουμε το κοτόπουλο στη φωτιά και περιμένουμε να δέσουνΚάνω ένα ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. όλα τα υλικά μαζί (όχι να αρχίζουν να βράζουν).
  6. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το στήθος του κοτόπουλου είναι μια ωφέλιμη τροφή που είναι χαμηλή σε λίπος και ταυτόχρονα πηγή πολύτιμης πρωτεΐνης, υψηλής βιολογικής αξίας.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν θέλουμε το κοτόπουλο να ψηθεί πιο γρήγορα, το κόβουμε σε μικρές λωρίδες.

Σχόλια

Από τον Λουκάς την ημ/νία 11/10/2018 - 13:02
Το κοτόπουλο ποτέ το ψήνουμε? γιατι με ενα σοτάρισμα και ένα δέσιμο στο τέλος μας βλέπω στο νοσοκομείο :P
Από τον cooklila την ημ/νία 11/10/2018 - 16:03
Σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Μέχρι να αποκτήσει το χρώμα που επιθυμούμε, θα έχει ψηθεί και εσωτερικά! Υπολόγισε περίπου 5 λεπτά από τη μία πλευρά και 4 από την άλλη. Καλή επιτυχία!
Από τον ΜΙΝΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ την ημ/νία 11/21/2020 - 19:33
ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ....ΞΕΠΛΥΝΕ ΤΟ ΚΑΛΑ...ΒΑΛΕ ΤΟ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΙΤΣΑ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΒΡΑΣΜΕΝΟ...ΡΙΞΕ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ Κ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ...ΞΕΠΛΥΝΕ ΤΟ ΞΑΝΑ...Κ ΒΑΛΤΟ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ...ΠΕΤΑΣ ΤΑ 2 ΠΡΩΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΚΑΛΑ...ΟΧΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ. Κ ΜΕΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ... ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΝΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑΣ...ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΠΕΙΚΟΝ ΡΙΧΝΩ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ...ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 133083 Εμφανίσεις σήμερα: 10