Για να καθαρίσουμε εύκολα τα κρεμμυδάκια στιφάδο, τα κόβουμε στις άκρες και τα βάζουμε σε νερό που βράζει και τα αφήνουμε για 3 λεπτά (από την ώρα που ξαναπαίρνει βράση το νερό).
Κρεμμυδάκια σοτέ με βαλσάμικο
Υλικά συνταγής
- 500γρ. κρεμμυδάκια στιφάδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
- 1 κ.σ. θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά.
- 30ml κρασί κόκκινο γλυκό
- 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Τα μεγάλα κρεμμυδάκια τα κόβουμε στη μέση. Ανακατεύουμε σε πυρέξ το ελαιόλαδο με τη καστανή ζάχαρη. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.
- Βγάζουμε το πυρέξ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακινούμε το πυρέξ και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 25 με 40 λεπτά στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
- Σερβίρουμε ζεστά. Τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρέατα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3413
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο