Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Κρεμμύδια γεμιστά με κιμά
Υλικά συνταγής
- 8 κρεμμύδια μεγάλα
- 500γρ. κιμά χοιρινό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ φλιτζ. χυμό ντομάτας
- 1 ντομάτα μεγάλη ώριμη ψιλοκομμένη
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 8 κ.σ. γραβιέρα ή κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τα 8 κρεμμύδια και τα βάζουμε σε κοχλάζον νερό, να βράσουνΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην διαλύονται. Τα σουρώνουμε σε τρυπητό και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν, όχι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τον κιμά και τον καβουρδίζουμεΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των ξηρών καρπών, σε φούρνο ή σε τηγάνι. Επίσης, σημαίνει σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα.. Έπειτα, προσθέτουμε το χυμό και τη φρέσκια ντομάτα, αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά.
- Αδειάζουμε τα κρεμμύδια από τα εσωτερικά φύλλα. Να μείνει κάθε κρεμμύδι με το πολύ 2 φύλλα.
- Γεμίζουμε με κουτάλι τα κρεμμύδια με κιμά και τα τοποθετούμε σε ταψί. Περιχύνουμε με 1 ποτήρι νερό και λίγο ελαιόλαδο. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με την γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 οC, για περίπου 30 λεπτά.
- Σερβίρουμε ζεστά.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6300
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο