Κρέπες με 4 τυριά και κρέμα γάλακτος
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- αλεύρι περίπου 3 κούπες
- 3 κούπες γάλα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. (όχι ζεστή)
- 1 αυγό
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- λίγο ελαιόλαδο ίσα-ίσα να αλείψουμε το τηγάνι, διαδικασία που γίνεται πριν από κάθε κρέπα
για τη γέμιση
- ½ φλιτζ. γκούντα τριμμένο
- ½ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- ½ φλιτζ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. τριμμένη
- ½ φλιτζ. ροκφόρΓαλλικό μπλέ τυρί. Ανήκει στα προιόντα ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και μόνο το τυρί που παράγεται στην πόλη Ροκφόρ-συρ-σουλζόν (Roquefort-sur-Soulzon) μπορεί να ονομάζεται έτσι. Το τυρί είναι υποκίτρινο και είναι διάστικτο με μπλέ μούχλα. τριμμένο
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- ½ κ.γ. αλάτι
- ⅓ κ.γ. πιπέρι
- ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 2 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 15-17 κρέπες
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
για τη ζύμη
- Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύουμε.
- Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα.
- Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.
- ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα μας.
- Η κάθε δόση είναι περίπου μισή κουτάλα της σούπας (όχι κουτάλι).
για τη γέμιση
- Αναμιγνύουμε όλα τα τυριά μαζί και προσθέτουμε 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος.
- Γεμίζουμε τις κρέπες, τις τυλίγουμε σε πούρο κλείνοντας τις άκρες τους για να μην χυθεί η φάρσαΌρος που χρησιμοποιείται για την γέμιση ή για τροφές που περιέχουν γέμιση.. Βουτυρώνουμε το ταψί, βάζουμε μέσα τις κρέπες και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και το μοσχοκάρυδο.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα..
- Ψήνουμε στους 180–200οC για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το αλεύρι είναι καλύτερο να το κοσκινίζουμε πριν φτιάξουμε οποιαδήποτε ζύμη.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 21210
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο