Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...
Κρέπες με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- αλεύρι περίπου 3 κούπες
- 3 κούπες γάλα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. (όχι ζεστή)
- 1 αυγό
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- λίγο ελαιόλαδο ίσα-ίσα να αλείψουμε το τηγάνι, διαδικασία που γίνεται πριν από κάθε κρέπα
για τη γέμιση
- 1 βρασμένο και ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλο
- 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο ή τριμμένη παρμεζάνα
- 1½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο και λίγο ακόμη για το βουτύρωμα του ταψιού.
- ½ κ.γ. κάρυ
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 15-17 κρέπες
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
για τη ζύμη
- Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύουμε.
- Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα.
- Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.
- ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και τηγανίζονται σε λίγο καυτό λάδ, ενώ ανακατεύονται διαρκώς. και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα μας.
- Η κάθε δόση είναι περίπου μισή κουτάλα της σούπας (όχι κουτάλι).
για τη γέμιση
- Βράζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Το ψιλοκόβουμε και κάνουμε ένα μείγμα με ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος, βούτυρο, κάρυ, αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. ή την παρμεζάνα και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
- Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. περισσότερο.
- Κάνουμε μια φάρσαΌρος που χρησιμοποιείται για την γέμιση ή για τροφές που περιέχουν γέμιση. με τα υλικά και γεμίζουμε τις κρέπες και τυλίγουμε σε πούρο κλείνοντας τες στις άκρες για να μην χυθεί η φάρσα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε μέσα τις κρέπες.
- Περιχύνουμε με 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με 2 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.
- Ψήνουμε στους 180-200οC για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αυτό το ήξερες
Το στήθος του κοτόπουλου είναι μια ωφέλιμη τροφή που είναι χαμηλή σε λίπος και ταυτόχρονα πηγή πολύτιμης πρωτεΐνης, υψηλής βιολογικής αξίας.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το αλεύρι είναι καλύτερο να το κοσκινίζουμε πριν φτιάξουμε οποιαδήποτε ζύμη.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 35520
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο