Κρέπες στο λεπτό
Υλικά συνταγής
- 1 ποτήρι γάλα (σε κανονική θερμοκρασία)
- 1 ποτήρι αλεύρι (λευκό ή ολικής)
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. βούτυρο ή λίγο λάδι
Leliana
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι και το αυγό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα λείος όχι πολύ πηκτός χυλός.
- Λιώνουμε το βούτυρο ή το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Ρίχνουμε με μια κουτάλα από το χυλό στο τηγάνι και φροντίζουμε να καλύψει ο χυλός όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
- ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. για 3-4 λεπτά ή και παραπάνω (εξαρτάται πόσο παχύ ή λεπτό είναι το στρώμα του χυλού) και από τις δύο πλευρές.
- Όσο τηγανίζουμε τοποθετούμε στην πλευρά που έχει ψηθεί ότι υλικό θέλουμε (μόνο εάν πρόκειται για αλμυρή κρέπα πχ. αλλαντικά, τυριά, μανιτάρια, πιπεριές, κτλ).
- Διπλώνουμε την κρέπα στα δύο και την γυρίζουμε για να ψηθούν καλύτερα τα υλικά.
- Σερβίρουμε.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Εάν θέλετε να κάνετε γλυκές κρέπες προσθέστε τα υλικά αφού έχετε βγάλει την κρέπα από το τηγάνι.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 17468
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο