Το κριθαράκι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες. Προσφέρει στον οργανισμό ενέργεια η οποία απελευθερώνεται στο σώμα μας αργά. Περιέχει ελάχιστες ποσότητες λίπους και είναι εύπεπτο. Είναι πλούσιο...
Κριθαράκι με κόκκινο κρασί, μανιτάρια και πιπεριές
Υλικά συνταγής
- 1 κούπα κριθαράκι
- 2 ½ κούπες νερό
- ½ φλιτζ. κόκκινο κρασί
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 πιπεριές κόκκινες σε φέτες
- 1 πιπεριά πράσινη σε φέτες
- 4 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-3 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μολις γυαλίσουν προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι. Μόλις μαλακώσουν τα υλικά μας σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το νερό ζεστό. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. χαμηλώνουμε προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε το κριθαράκι από την φωτιά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ανα τακτά χρονιλά διαστήματα μέχρι να ρουφήξει το κριθαράκι τα περισσότερα από τα υγρά του.
- Σερβίρουμε προαιρετικά με τριμμένο κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα..
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 18007
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο