Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Λιγκουίνι με γαρίδες
Υλικά συνταγής
- 300γρ. λιγκουίνι (2.5 -3 μερίδες)
- 300γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200γρ. ντομάτα κονκασέ
- ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1/3 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ¼ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-3 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βράζουμε τα ζυμαρικά αλντέντε, ανάλογα με το αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος.
- Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατέυοντας.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, μεταφέρονταςκατευθείαν από την κατσαρόλα με μια πιάστρα (χρειαζόμαστε λίγη υγρασία). Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι από την κατσαρόλα.
- Σερβίρουμε ζεστά και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα προαιρετικά.
Αυτό το ήξερες
Οι γαρίδες αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, καθώς 100γρ. τους καλύπτουν το 47% της ημερήσιας ανάγκης ενός ανθρώπου, ενώ μας δίνουν μόνο πολυακόρεστα λιπαρά Ω3 & Ω6. Επιπλέον, οι γαρίδες είναι πλούσιες...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7630
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο