Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Λιγκουίνι με γαρίδες
Υλικά συνταγής
- 300γρ. λιγκουίνι (2.5 -3 μερίδες)
- 300γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200γρ. ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1/3 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ¼ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-3 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τα ζυμαρικά αλντέντε, ανάλογα με το αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος.
- Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατέυοντας.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με το μαϊντανό.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, μεταφέρονταςκατευθείαν από την κατσαρόλα με μια πιάστρα (χρειαζόμαστε λίγη υγρασία). Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι από την κατσαρόλα.
- Σερβίρουμε ζεστά και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα προαιρετικά.
Αυτό το ήξερες
Οι γαρίδες αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, καθώς 100γρ. τους καλύπτουν το 47% της ημερήσιας ανάγκης ενός ανθρώπου, ενώ μας δίνουν μόνο πολυακόρεστα λιπαρά Ω3 & Ω6. Επιπλέον, οι γαρίδες είναι πλούσιες...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7399
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο