Το λάχανο σε οποιαδήποτε μορφή του, ωμό ή βρασμένο, είναι πολύτιμο για την υγεία μας καθώς περιέχει βιταμίνη Α και C, φωλικό οξύ, φώσφορο, θείο, ιώδιο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο και μαγγάνιο.
Λουκάνικα με ψητό λάχανο
Υλικά συνταγής
για το ψητό λάχανο
- 500γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ φλιτζ. λευκό κρασί
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
- λίγο κύμινο
- 1 κ.γ. αλάτι
- πιπέρι
για τα λουκάνικα
- 12 λουκάνικα τύπου Νυρεμβέργης ή Φρανκφούρτης
- τοματίνια για το σερβίρισμα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το λάχανο και το ξεπλένουμε καλά. Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε το λάχανο.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κρασί. Σοτάρουμε μέχρι να πάει ελαιόλαδο παντού και να μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα. το λάχανο. Μόλις μαραθεί και πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί. Προσθέτουμε και μισό φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. μέχρι να σωθούν τα υγρά.
- Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου τα λουκάνικα ή τα τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. και σερβίρουμε με το λάχανο.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8287
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο