Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Μανιτάρια λεμονάτα
Υλικά συνταγής
- 10 μανιτάρια λευκά κομμένα σε 2-3 κομμάτια
- 2 πλευρώτουςΜανιτάρια μεγάλα τα οποία μαγειρεύονται πολύ ωραία στη σχάρα, τηγανιτά, αλλά και ψητά. κομμένα σε 2-3 κομμάτια
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένα φύλλα
- 1 κ.σ. μουστάρδα γεμάτη
- 1-2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σοτάρουμε σε δυνατή θερμοκρασία, στο ελαιόλαδο τις πιπεριές και το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό), μέχρι να γυαλίσουν και να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τα μανιτάρια να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Διαλύουμε την μουστάρδα με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 55217
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο