Μανιτάρια με τζίντζερ τουρσί

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 2.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 ½ κιλά μανιτάρια μικρά
  • 10 εκ. φρέσκο τζίντζερΚυκλοφορεί σαν μπαχαρικό σε σκόνη αλλά και φρέσκο. Φρέσκο διατηρειται 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο. Έχει γεύση φρουτώδη αρωματική και καυτερή. ξεφλουδισμένο
  • 2 μοσχοκάρυδα
  • 2 κ.σ. κόκκους πιπέρι
  • 3-4 φύλλα δάφνης
  • 2 λίτρα λευκό ξύδι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 βάζα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα σιγοβράζουμε για 10 λεπτά όλα τα υλικά εκτός από τα μανιτάρια.
  2. Πλένουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
  3. Σουρώνουμε το ξύδι, το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τα μανιτάρια και σιγοβράζουμε σκεπασμένα για 40 λεπτά.
  4. Τα βάζουμε σε αποστειρωμένο ζεστό βάζο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τα σφραγίζουμε. Χρησιμοποιούμε σε πράσινες σαλάτες, έχουν ιδιαίτερη και έντονη γεύση.

Αυτό το ήξερες

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Το τζίντζερ έχει ένα μακροσκελή κατάλογο θεραπευτικών ιδιοτήτων. Παραδοσιακά έχει τη φήμη ότι καταστέλλει τη ναυτία στην εγκυμοσύνη. Ακόμη, προάγει την πέψη της πρωτεϊνης χάρη σε ένα ένζυμό του που...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5943 Εμφανίσεις σήμερα: 1