Μανιταρόπιτα
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.)
- 1 συσκευασία (περίπου 700γρ.) μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. κρασί λευκό
- 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- ½ φλιτζ.κρέμα γάλακτος ή 4 κ.σ. γάλα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μαργαρίνη
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 πίτα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
- Μόλις εξατμιστούν τα πολλά υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα..
- Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε την διαδικασία για την πίτα.
- Βουτυρώνουμε το ταψί.
- Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.
- Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.
- Βουτυρώνουμε με πινελάκι.
- Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε (δεν μας πειράζει αν το ''τσαλακώσουμε'' και βουτυρώνουμε.
- Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.
- Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
- Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
- Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200οC μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. το φύλλο.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και δύο ή τρία είδη μανιταριών για περισσότερη γεύση.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 19195
Εμφανίσεις σήμερα: 6
Νέο σχόλιο