Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.
Μελιτζάνες με κιμά και πουρέ πατάτας
Υλικά συνταγής
- 6 μελιτζάνες φλάσκες
- 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 φλιτζ. ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες ή κονκασέ εμπορίου (για τον κιμά)
- 2 φλιτζ. ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες (για το ταψί)
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος (μόνο τα φύλλα)
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ½ δόση πουρές πατάτας
- 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε κατά μήκος σαν βαρκάκια. Κόβουμε απο κάθε βαρκάκι κεντρικά και κάθετα απο το κοτσάνι ως κάτω μια λωρίδα απο τη φλούδα της κάθε μελιτζάνας. Χαράσουμε με μαχαίρι τη σάρκα τους. Τις βάζουμε για μισή ώρα σε νερό με αλάτι για να ξεπικρίσουν. Τις στραγγίζουμε και τις τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε καυτό λάδι, να μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα. ελαφρώς. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Εναλλακτικά για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ στους 200οC μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
- Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο μισό από το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και καβουρδίζουμεΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των ξηρών καρπών, σε φουρνο ή σε τηγάνι. Επίσης σημαίνει σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, μισό ποτήρι νερό, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για περίπου 30 λεπτά. Στο τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό και το μισό κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. και ανακατεύουμε.
- Ετοιμάζουμε τον πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό..
- Περιχύνουμε ένα ταψί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (¼ φλιτζ.) και τις δυο ντομάτες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο., καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι και απλώνουμε τις μελιτζάνες δίπλα τη μια με την άλλη, πιέζουμε τη σάρκα τους ελαφρώς με κουτάλι και τις γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά.
- Πάνω σε κάθε μελιτζάνα βάζουμε μια με δύο κουταλιές πουρέ πατάτας και τον απλώνουμε. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με το κεφαλοτύρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει από πάνω το φαγητό μας.
- Σερβίρουμε ζεστές τις μελιτζάνες.
Αυτό το ήξερες
Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11747
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο