Για να καθαρίσουμε εύκολα τα κρεμμυδάκια στιφάδο, τα κόβουμε στις άκρες και τα βάζουμε σε νερό που βράζει και τα αφήνουμε για 3 λεπτά (από την ώρα που ξαναπαίρνει βράση το νερό).
Μελιτζάνες με κοκκάρια
Υλικά συνταγής
- 6 μελιτζάνες φλάσκες
- 1 κιλό κοκκάρι (κρεμμυδάκια στιφάδο)
- 5 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- ⅓ κ.γ. κανέλα σκόνη ή 1 ξύλο κανέλας
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- λίγο λάδι για το ψήσιμο στο φούρνο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τα κοκκάρια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε σε κύβους και τις αλατίζουμε. Τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και τις αφήνουμε μισή ώρα. Τις ξεπλένουμε και τις απλώνουμε σε ταψί.
- Τις περιχύνουμε με λίγο λάδι τις ανακατεύουμε και ψήνουμε στο γκριλ στους 200 βαθμούς μέχρι να μαραθούν λίγο και να μαλακώσουν.
- Σε πλατιά και βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και τα κοκκάρια. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες μόλις γυαλίσουν τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο νερό και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν τα κοκκάρια και οι μελιτζάνες και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
- Ενδιάμεσα όσο ψήνεται το φαγητό στην αρχή ανακατεύουμε απαλά με κουτάλα αλλά στη συνέχεια κουνάμε την κατσαρόλα ώστε να μείνουν τα κοκκάρια ολόκληρα και το φαγητό να μην κολλήσει.
- Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό. Ιδανικά μπορεί να συνοδεύσει κρέατα σε τραπέζι ή να σταθεί σαν ξεχωριστός μεζές.
Αυτό το ήξερες
Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4312
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο