Το μοσχάρι περιέχει:
Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων.
Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης.
Παντοθενικό οξύ το...
Μοσχαράκι κρασοπιπεράτο στη γάστρα
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μοσχάρι ( νουά, μπούτι, ελιά , χτένι ) κομμένο σε μερίδες
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. κρασί λευκό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. κόκκινο κρασί
- 2 ντομάτες ώριμες, φρέσκιες, ψιλοκομμένες
- 1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο στη μέση
- 5 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε 3-4 κομμάτια
- 5 πράσινες πιπεριές κομμένες σε 3-4 κομμάτια
- 1 κ.σ. δυόσμος φρέσκος
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος (αλευρωμένα).
- Τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές ώστε να κάνουν κρούστα.
- Τα βγάζουμε και τα βάζουμε στη γάστρα.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. κρασί και περιχύνουμε το κρέας στην γάστρα.
- Προσθέτουμε στη γάστρα τα λαχανικά, την πάπρικα , αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 2 ½ φλιτζ. ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. κρέατος ή νερό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1½ με 2 ώρες.
- Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό μας προσθέτουμε το μαϊντανό και το δυόσμο.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10434
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο