Η βρώμη ανήκει στα δημητριακά και η κατανάλωση της έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Οι νιφάδες βρώμης είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες (με σημαντικότερες τις β-γλυκάνες) και βιταμίνες του...
Μπάρες δημητριακών με goji berries και κράνα
Υλικά συνταγής
- 2 -2 ½ φλιτζ. δημητριακά ολικής άλεσης
- 1 φλιτζ. βρώμη
- 1 φλιτζ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
- 1-2 κ.σ. κουκουνάρι
- 2 κ.σ. σουσάμι
- 1 κοφτή κ.γ. κανέλα
- ½ φλιτζ. κράνα και goji berries
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 3-4 κ.σ. μέλι
- 4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 1 βανίλια
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: περίπου 25 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε τηγανάκι καβουρντίζουμεΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των ξηρών καρπών σε φούρνο ή τηγάνι. Επίσης, σημαίνει: σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. τους ξηρούς καρπούς, το σουσάμι και τη βρώμη. Προσέχουμε μη μας καούν. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Στη συνέχεια, σε τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να λιώσουν.
- Προσθέτουμε την κανέλα και τη βανίλια.
- Μόλις το μείγμα αρχίζει να βράζει αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Με γρήγορες κινήσεις προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, το σουσάμι και τη βρώμη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα φρούτα και τα δημητριακά και ανακατεύουμε.
- Σε ταψάκι τοποθετούμε λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα.
- Σκεπάζουμε με άλλη μία λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα με τα χέρια μας, χωρίς να πιέζουμε πολύ.
- Αφήνουμε να κρυώσουν κι έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.
- Τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη τις μπάρες μας και τις διατηρούμε εκτός ψυγείου.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Όσο λιγότερο πιέσουμε τις μπάρες μας, τόσο πιο αφράτες θα γίνουν!
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4914
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο