Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.
Μπιφτέκια χωρίς ψωμί
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα τριμμένη
- ½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κοφτό κ.σ. αλάτι
- 1 κοφτό κ.γ. πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί.
- Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Το μείγμα μας δε θα βγει τόσο σφιχτό, μιας που δε χρησιμοποιούμε ψωμί ή φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού.. Τα μπιφτέκια μας θα βγουν πολύ ζουμερά.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπιφτέκια μας. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 °C.
- Ψήνουμε στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 °C, σε ταψάκι με ελάχιστο νερό και λάδι.
- Όταν τα μπιφτέκια μας πάρουν χρώμα, μετά από περίπου 30 λεπτά, τα βγάζουμε από το φούρνο.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μας ζεστά.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Ζυμώνουμε τον κιμά με βρεγμένα χέρια ώστε να μην κολλάει στα χέρια ο κιμάς, αλλά και για να πάρει την υγρασία που θα τον κάνει αφράτο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 74160
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο