Μπορούμε να κρατήσουμε τον κιμά στην κατάψυξη, φτιάχνοντας μικρά επίπεδα πακετάκια πολύ καλά τυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη.
Όταν θέλουμε να ξεπαγώσουμε τον κιμά, βγάζουμε το πακετάκι από το...
Μπιφτέκια μοσχαρίσια στο γκριλ
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρέμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ½ φλιτζ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- 60ml γάλα
- 60ml ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε από κάτω προς τα πάνω. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε για μισή με μια ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε σε 9-10 ισόπαχα μπιφτέκια. Τα πιέζουμε ώστε να είναι πλατιά.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και τα μπιφτέκια. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στο ταψί.
- Ψήνουμε στο γκριλ στους 180-200οC ή στην ανώτερη σκάλα του γκριλ αν ο φούρνος έχει αριθμούς. Θα χρειαστούν 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν ο κιμας δεν πλάθεται εύκολα και τον θέλουμε πιο σφιχτό, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 21430
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο