Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Μπιφτέκια με ντοματούλα και πιπεριές
Υλικά συνταγής
για τα μπιφτέκια
- 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (μοσχάρι και χοιρινό)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 κ.σ. φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. τριμμένη
- ½ κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- 2 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
- 1 σφηνοπότηρο γάλα
- 1 αυγό
- 1½ κ.γ. αλάτι
- ⅓ κ.γ. πιπέρι ή μπούκοβο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμαΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς.
για τη σάλτσα
- 4 ντομάτες ώριμες στον τρίφτη
- 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
- ¼ ποτηρι κρασί κόκκινο
- 2 πιπεριές πράσινες σε φέτες
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 1 καυτερή πιπεριά
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ζυμώνουμε τα υλικά για τα μπιφτέκια όλα μαζί και αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα να σταθεί στο ψυγείο. Πλάθουμε ισοπαχή μπιφτεκάκια σε μεσαίο προς μικρό μέγεθος. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λάδι να καλύπτει τον πάτο. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και τηγανίζονται σε λίγο καυτό λάδ, ενώ ανακατεύονται διαρκώς. τα μπιφτεκάκια μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε τα μπιφτέκια από το τηγάνι και κρατάμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στις οποίες θα ετοιμάσουμε τη σάλτσα.
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο που κρατήσαμε, τις πιπεριές και το σκόρδο. Μόλις ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο., σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και αλάτι. Αφήνουμε να πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 7-8 λεπτά και προσθέτουμε τα μπιφτεκάκια και τον μαϊντανό. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία και σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό ή πατάτες φούρνου με πορτοκάλι.
Αυτό το ήξερες
Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7353
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο