Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Μπουκατίνι με σπανάκι και καρύδια
Υλικά συνταγής
για τα ζυμαρικά
- 500γρ. μπουκατίνι (ένα πακέτο)
- νερό (5L για το βράσιμο)
- 50γρ. αλάτι (μία χούφτα)
για τη σάλτσα
- 350γρ. σπανάκι baby
- 1 φλιτζ. καρύδια καβουρντισμένα
- 250γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
- 1 φλιτζανάκι ξύδι καλής ποιότητας (προτείνουμε το μηλόξυδο)
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα στη φωτιά.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος (να είναι αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο.).
- Σ’ ένα τηγανάκι, ζεσταίνουμε τα καρύδια με το ξύδι. Τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα με τα ζυμαρικά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, την ξινομυζήθρα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Για να δώσουμε άρωμα στα ζυμαρικά, πριν βράσει το νερό ρίχνουμε ένα κύβο λαχανικών ή ένα κρεμμύδι ολόκληρο με δύο σκελίδες σκόρδο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9025
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο