Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
Ομελέτα με ασπράδια, σπανάκι και φέτα
Υλικά συνταγής
- 3 ασπράδια αυγού
- 1 φλιτζ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 2 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
- 3 κ.σ. φέτα σπασμένη
- αλάτι (προαιρετικά)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 2 κ.σ. λεμόνι (ο χυμός του)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι τη 1 κουταλιά λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το σπανάκι και το φρέσκο κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε τα ντοματίνια,το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. και το χυμό λεμονιού. Συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα και κρατάμε στην άκρη το σπανάκι.
- Μέσα σε μπολ,σπάμε τα ασπράδια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε. Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε τα πρώτα 30". Ανακατεύουμε στο κέντρο και «σπάμε» την ομελέτα.
- Μόλις η ομελέτα πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα από κάτω και από επάνω είναι σχεδόν έτοιμη, προσθέτουμε το σπανάκι και σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε μπορούμε εναλλακτικά να προσθέσουμε τα αυγά στο σπανάκι την ώρα που το σοτάρουμε και να τα ανακατέψουμε.
Αυτό το ήξερες
Η πρώτη αναφορά όσον αφορά το τυρί και την φέτα είναι γνωστή από την Οδύσσεια του Ομήρου. Συγκεκριμένα η ιστορία του κύκλωπα Πολύφημου μας περιγράφει ότι ήταν ο πρώτος που κατασκεύαζε φέτα και...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7310
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο