Ομελέτα Μυκόνου

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2-3 αυγά
  • 1 λουκάνικο τύπου Μυκόνου κομμένο σε φέτες
  • ½ φλιτζ. κοπανιστή Μυκόνου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή ½ κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο
Κυκλάδες (Μύκονος)

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι το λάδι ή το βούτυρο.
  2. Σοτάρουμε τα λουκάνικα.
  3. Μέσα σε μπολ, σπάμε τα αβγά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε.
  4. Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε τα πρώτα 30". Ανακατεύουμε στο κέντρο και «σπάμε» την ομελέτα.
  5. Ρίχνουμε την κοπανιστήΤυρί με αναγνωρισμένο ως  Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης. Φτιάχνεται στις Κυκλάδες αλλά είναι πιο γνωστή της Μυκόνου, της Τήνου και της Σύρου. και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2'.
  6. Μόλις η ομελέτα πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα από κάτω και από επάνω είναι σχεδόν έτοιμη, την διπλώνουμε στη μέση, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Μύκονος
Κυκλάδες

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεΐνη. Επίσης, είναι πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και βιταμίνης D.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν την ώρα που σπάτε το αυγό, σας πέσει τσόφλι μέσα στο σκεύος, αφαιρέστε το χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο κέλυφός του.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5533 Εμφανίσεις σήμερα: 0