Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D.
Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη.
Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Ομελέτα με παστουρμά
Υλικά συνταγής
- 2-3 αυγά
- 6-7 φέτες παστουρμά
- 2 κ.σ. τριμμένη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή.
- ρίγανη
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε δυνατή φωτιά τις φέτες του παστουρμάΑλλαντικό από κρέας πλευρών, που μπορεί να είναι από μοσχάρι, αρνί, χοιρινό, κατσίκα, βούβαλο ή καμήλα. Πιο εκλεκτός θεωρείται ο παστουρμάς από κρέας καμήλας. Το κρέας στον παστουρμά καλύπτεται εξωτερικά από ένα στρώμα (τσιμένι) που αποτελείται από σκόρδο, κύμινο, πάπρικα και τριγωνέλλα. για 1 λεπτό. Παράλληλα, χτυπάμε καλά τα αυγά. Προσθέτουμε τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή., τη ρίγανη και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ανάβουμε το γκρίλ του φούρνου.
- Ρίχνουμε τα αυγά μας στο τηγάνι με τον παστουρμά. Όταν η ομελέτα ξεκολλάει από το τηγάνι, την βγάζουμε από τη φωτιά.
- Βάζουμε το τηγάνι μας στην πάνω σχάρα του φούρνου για 3-4 λεπτά, να πάρει χρώμα από πάνω.
- Αν το τηγάνι μας δεν είναι εξ’ ολοκλήρου μεταλλικό, αφήνουμε ανοιχτή την πόρτα του φούρνου και εκτός το χερούλι του τηγανιού.
Αυτό το ήξερες
Ο παστουρμάς είναι αλλαντικό που βρίσκει κανείς σε όλη τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια. Είναι παστό κρέας από μοσχάρι, αρνί, καμήλα, χοίρο, κατσίκα ή βούβαλου. Πιo ιδιαίτερος θεωρείται ο παστουρμάς...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10994
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο