Παγωτό φράουλα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. φράουλες καθαρισμένες
  • 150γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150γρ. γάλα
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 150γρ. ζάχαρη άχνη

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να γίνουν ένα μείγμα αφράτο.
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C..
  3. Προσθέτουμε σε «κλωστή» το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπαιν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  4. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Παράλληλα καθαρίζουμε τις φράουλες και τις κάνουμε πολτό.
  5. Αφού κρυώσει η κρέμα αναμειγνύουμε με τον πολτό φράουλας. Δοκιμάζουμε να είναι αρκετά γλυκό γιατί μετά την κατάψυξη χάνει αρκετή από τη γλύκα του.
  6. Τα βάζουμε στην κατάψυξη.
  7. Όταν ετοιμάζεται να πήξει το βγάζουμε και το χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ χειρός.
  8. Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες 2 φορές.

Αυτό το ήξερες

Η ιστορική προέλευση του παγωτού είναι αμφιλεγόμενη. Δεδομένου ότι η παρασκευή προϋποθέτει ψύξη, έχει επικρατήσει η άποψη ότι εφευρέθηκε σε αρκετά μέρη του κόσμου, όπου υπήρχε πρόσβαση σε χιόνι και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3640 Εμφανίσεις σήμερα: 1