Η ιστορική προέλευση του παγωτού είναι αμφιλεγόμενη. Δεδομένου ότι η παρασκευή προϋποθέτει ψύξη, έχει επικρατήσει η άποψη ότι εφευρέθηκε σε αρκετά μέρη του κόσμου, όπου υπήρχε πρόσβαση σε χιόνι και...
Παγωτό φράουλα
Υλικά συνταγής
- 500γρ. φράουλες καθαρισμένες
- 150γρ. κρέμα γάλακτος
- 150γρ. γάλα
- 3 κρόκοι αυγών
- 150γρ. ζάχαρη άχνη
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να γίνουν ένα μείγμα αφράτο.
- Ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C..
- Προσθέτουμε σε «κλωστή» το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπαιν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Παράλληλα καθαρίζουμε τις φράουλες και τις κάνουμε πολτό.
- Αφού κρυώσει η κρέμα αναμειγνύουμε με τον πολτό φράουλας. Δοκιμάζουμε να είναι αρκετά γλυκό γιατί μετά την κατάψυξη χάνει αρκετή από τη γλύκα του.
- Τα βάζουμε στην κατάψυξη.
- Όταν ετοιμάζεται να πήξει το βγάζουμε και το χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ χειρός.
- Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες 2 φορές.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3640
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο