Παντζαροσαλάτα ψητή

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 8 παντζάρια (μόνο το βολβό)
  • 4 κρεμμύδια
  • 2 κ.γ. κάπαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • βινεγκρέτ πορτοκαλιού
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Απλώνουμε τα παντζάρια και τα κρεμμύδια σε ταψάκι με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για 35-40 λεπτά και έπειτα τα ξεφλουδίζουμε.
  2. Κόβουμε σε φέτες τα παντζάρια και τα κρεμμύδια και προσθέτουμε την κάπαρηΑκανθώδες φυτό που συλλέγεται κυρίως τον Μάιο και διατηρείται τουρσί σε ξύδι (δεν καταναλώνεται ποτέ ωμή). Δίνει ιδαίτερη γεύση στις σαλάτες αλλά και σε σάλτσες. Στην Ελλάδα συναντάται κυρίως στις Κυκλάδες. και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ(Dressing) Σάλτσα που xρησιμοποιούμε στις σαλάτες και γίνεται κυρίως με λάδι και ξύδι. πορτοκαλιού. Σερβίρουμε σχεδόν ζεστή τη σαλάτα.

Αυτό το ήξερες

Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Τα παντζάρια συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και στη σωστή ρύθμιση χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ενισχύουν την αντοχή.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3286 Εμφανίσεις σήμερα: 2