Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά πιάτα που σερβίρονται στα tapas bar της Ισπανίας.
Patatas bravas
Υλικά συνταγής
για τις πατάτες
- 900γρ. πατάτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
για τη σάλτσα
- 500γρ. ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. κοφτή πάπρικα γλυκιά
- ⅓ κ.γ. σκόνη τσίλι1) Πιπεριές καυτερές. Κυκλοφορούν καρποί φρέσκοι και αποξηραμένοι, χτυπημένοι και αλεσμένοι. Οι καρποί μπορεί να έχουν κόκκινο, πράσινο αλλά και κίτρινο χρώμα. Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αλλά αν έχετε πληγές στο φάρυγγα στο γαστρεντερικό πεδίο ή στον οισοφάγο μην τις χρησιμοποιείτε. Όσο μικρότερο είναι το τσίλι τόσο πιο καυτερό είναι. Τα αποξηραμένα καίνε περισσότερο από τα φρέσκα. 2) Η σκόνη κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και είναι μπαχαρικό με βάση την καυτερή πιπεριά. 3) Σάλτσα πολύ καυτερή.
- αλάτι
- πιπέρι
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπουκιές. Τις βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για 10 λεπτά (από την ώρα που θα πάρουν βράση μετράμε τον χρόνο). Στραγγίζουμε και αφού στεγνώσουν τις αλευρώνουμε ελαφρά.
- Βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τις πατάτες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Σε άλλο κατσαρολάκι ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και τα υπόλοιπα υλικά.
- Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε τις πατάτες περιχύνοντάς τες με τη σάλτσα.
Ισπανία
Ευρώπη
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5835
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο