Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...
Κουπάκια μελιτζάνας της Άννυς
Υλικά συνταγής
- 2 μελιτζάνες φλάσκες
- 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- 1 ντομάτα περασμένη από μούλτι
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 2 φυλλαράκια βασιλικό
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένο
- 15 περίπου φέτες γκούντα (τόσες όσες και οι μελιτζάνες)
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε σε ροδέλες τις μελιτζάνες σε πάχος περίπου ένα δάχτυλο, 2 εκ.
- Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε με το αλάτι για 1 ώρα. Τις ξεπλένουμε και τις τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται, ενώ ανακατεύονται διαρκώς. λίγο να ροδίσουν. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, το σκόρδο, προσθέτουμε ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, 1-2 φυλλαράκια βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. και τα σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
- Στο τέλος ρίχνουμε λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Τοποθετούμε σε ταψάκι τα φετάκια μελιτζάνας, βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα σε κάθε μελιτζάνα και τις ψήνουμε στο φούρνο περίπου μισή ώρα, έως ότου μαλακώσει η μελιτζάνα.
- Λίγο πριν τις βγάλουμε από το φούρνο βάζουμε από μια φέτα γκούντα στην κάθε μελιτζάνα και το αφήνουμε να λιώσει (περίπου 5 λεπτά) και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. το φούρνο.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4046
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο