Το 1853 στο εστιατόριο Σαρατόγκα Σπρίνγκς της Ν. Υόρκης, τηγανίστηκαν πρώτη φορά τσιπς από τον Αφροαμερικανό μάγειρα Τζορτζ Κραμ. Η δημιουργία των τσιπς δεν έγινε μετά από έμπνευση για κάτι...
Πατάτες τσιπς (chips)
Υλικά συνταγής
- 2 μεγάλες πατάτες
- ελαιόλαδο ή άλλο λάδι για τηγάνισμα
- αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές ροδέλες (1 χιλιοστό). Για τέλεια τσιπς καλύτερο είναι να χρησιμοποιούμε μαντολίνο (ειδικό εργαλείο κοπής).
- ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε δυνατή φωτιά (190 °C) μέσα σε κατσαρόλα με αρκετό λάδι, για λίγα λεπτά, έως ότου γίνουν τραγανές και πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί, αλατίζουμε και σερβίρουμε. Προαιρετικά μπορούμε να καρυκεύσουμε με ρίγανη.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8534
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο