Ο παπαρουνόσπορος είναι γνωστός από την αρχαιότητα για τις υπνωτικές και ναρκωτικές του ιδιότητες. Έχει ιδιότητες αναλγητικές, διαλυτικές, κατασταλτικές και καταπραϋντικές για το νευρικού και μυϊκό...
Πατατοσαλάτα με κάσιους και παπαρουνόσπορο
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό πατάτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. μαγιονέζα
- 4 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 κ.σ. κόλιανδρος σκόνη
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 1 μικρή πιπεριά καυτερή κόκκινη (τσούσκα)
- 1 πιπεριά κόκκινη
- ⅓ φλιτζ. κάσιους
- 1 κ.σ. παπαρουνόσπορος
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τις πατάτες στον ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. λαχανικών και τον κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική., για περίπου 40 λεπτά. Τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν τις κόβουμε σε ζάρια.
- Σε μούλτι χτυπάμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τα κάσιους και τον παπαρουνόσπορο.
- Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε την μαγιονέζα με την μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μείγμα από το μούλτι και ανακατεύουμε. Καρυκεύουμε με πιπέρι, αλάτι και προσθέτουμε τις πατάτες. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα κρύα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12049
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο