Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Πατατοσαλάτα με μανιτάρια και αυγό
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό πατάτες baby
- 300γρ. μανιτάρια λευκά
- 3-4 καρότα τριμμένα
- 2 αυγά βρασμένα
- 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του.)
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε καυτό λάδι τα μανιτάρια για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε.
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε μία μπασίνα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια.
- Τρίβουμε τα καρότα και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα υλικά. Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο και το προσθέτουμε στα υλικά.
- Σε μικρό μπολ χτυπάμε με σύρμα τη μουστάρδα, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα (κρατάμε λίγη για το σερβίρισμα), αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τα υλικά της μπασίνας με τη σως και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Σερβίρουμε τοποθετώντας τα βραστά αυγά στην κορυφή και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με πάπρικα.
Αυτό το ήξερες
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Η πάπρικα είναι ο στενός συγγενής του τσίλι και του πιπεριού από λαχανικά. Υπάρχουν περί τους 30 τύπους πάπρικας γλυκές και καυτερές. Οι πάπρικες αποξηραίνονται κι αλέθονται. Η πιο γνωστή είναι η...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8816
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο