Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.
Πένες με πέστο βασιλικού και ντοματίνια
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο πένες
- 300γρ. μοτσαρέλαΙταλικό μαλακό, λευκό τυρί από γάλα νεροβούβαλου. Αποτελεί προιόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Είναι υλικό που χρησιμοποιείται πολύ σις πίτσες.
- 20 τοματίνια
- 3 κ.σ. πέστο βασιλικού
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά ανάλογα με το χρόνο που υποδεικνύει η συσκευασία.
- Κρατάμε μια κούπα νερό και σουρώνουμε τα μακαρόνια.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, τα τοματίνια ολόκληρα με λίγο αλάτι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. μέχρι να μαραθούν και να πάρουν λίγο χρώμα.
- Βγάζουμε τα τοματίνια στην άκρη και προσθέτουμε στο τηγάνι το πέστο και το αραιώνουμε με το νερό που κρατήσαμε. Μετά από 3 λεπτά, ρίχνουμε τις πένες, τα τοματίνια και τη μοτσαρέλαΙταλικό μαλακό, λευκό τυρί από γάλα νεροβούβαλου. Αποτελεί προιόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Είναι υλικό που χρησιμοποιείται πολύ σις πίτσες. σε κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε
Αυτό το ήξερες
Ο βασιλικός είναι καλλωπιστικό φυτό με καταγωγή από το Ιράν και την Ινδία. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται φρέσκα ή αποξηραμένα ως καρύκευμα ή αφέψημα, ενώ το αιθέριο έλαιο που περιέχουν...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 25872
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο